Bitki z drobiu opiekane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Polecam z dodatkiem ziemniaków purée. Smacznego

Potrzebne składniki

• mięso z piersi drobiu - 50 dag
• oliwa lub olej - 1 łyżka(i)
• nacia pietruszki - 4 łyżka(i)
• sól - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Mięso z piersi myjemy, osuszamy, kroimy na równe porcje. Zbijamy tłuczkiem do mięsa zwilżonym wodą, formujemy owalne porcje. Na patelnię z bardzo grubym dnem lub lepiej na patelnię przystosowaną do smażenia bez tłuszczu wlewamy łyżkę oliwy lub oleju, rozgrzewamy. Wkładamy porcje mięsa, smażymy rumieniąc po obu stronach. Obrumienione bitki solimy, skrapiamy kilkoma łyżkami wrzącej wody, przykrywamy. Pozostawiamy na małym ogniu na kilkanaście minut, tak aby były miękkie;. uważając, żeby się nie przypaliły. Przed podaniem wykładamy na ogrzany półmisek, posypując posiekaną nacią pietruszki. Smacznego!

Jak podawać?

Podawac z dodatkiem ziemniaków purée (1/2 łyżki na porcję) ze szpinakiem, groszkiem z marchewką lub z zieloną sałatą. Bitki można także podawać na zimno z dodatkiem zimnych sosów i sałatek warzywnych. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher