Zupa serowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo smaczna zupa

Potrzebne składniki

• pieczarki - 1 kg
• mielone mięso - 1/2 kg
• śmietana 18% - 1 op.
• serki topione Hochland (małe) - 5 op.
• jajko - 1 szt.
• przyprawa do mięsa - 1 szczypta(y)
• bułka tarta - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka i dusimy. W tym czasie serki dokładnie mieszamy ze śmietaną - możemy to zrobić mikserem, żeby powstała gładka masa lub ugnieść porządnie widelcem. Kiedy woda z pieczarek odparuje, dolewamy 0,5 l wody (później można zupę rozrzedzić, ale na początku lepiej z wodą nie przesadzać), mieszamy i wrzucamy masę z serków i śmietany. Całość dobrze mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, wsypujemy bułki tartej i przyprawy do mięs - dokładnie mieszamy , a następnie formujemy w rękach małe kulki (klopsiki) i wrzucamy do garnka z gotującą się zupą. Po wrzuceniu ostatniego pulpecika, gotujemy przez 10 - 15 minut, aż pulpeciki się dobrze ugotują. Do smaku możemy dodać Vegety lub przyprawy do zup w płynie lub według własnego gustu doprawiamy pieprzem. Jeśli zupa będzie za gęsta, możemy dolać wody. Osobiście wolę zrobić bardziej gęstą, niż za rzadką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher