Sos Beszamelowy

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: timido
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

prosty...

Potrzebne składniki

• masło - 60 g
• mleko - 2 szkl.
• m±ka - 1/4 szkl.
• ser żółty - 30 dkg

Etapy przyrządzania

1
Masło rostopić, wsypać m±kę. Smażyć na małym ogniu około 2 minut aż zasmażka się zarumieni. Zdj±ć z ognia i stopniowo wlewać mleko nieustannie mieszaj±c. Wstawić na ogień i zagotować mieszaj±c, aż sos zacznie się gotować i gęstnieć. Gotować 2 minuty po czym dodać ser. mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić sol± i pieprzem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: timido
timido
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (15)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)