grzybowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• grzyby

Etapy przyrządzania

1
Do wywaru z jarzyn z kostką rosołową wrzucamy oczyszczone i pokrojone grzyby i gotujemy nie dłużej niż 20 minut. Zabielamy śmietaną i podajemy z kluskami. Można także dorzucać ziemniaczki zupy grzybowej. Ale sezon grzybowy trwa krótko, więc przez pozostałą część roku proponuję zupę z grzybów suszonych. Suszone grzyby przed gotowaniem moczymy w zimnej wodzie, żeby zmiękły, kroimy i gotujemy tak jak świeże na wywarze z jarzyn i kostki rosołowej. Można też ugotować grzybową zupę z grzybów mrożonych – smakuje jak ze świeżych. Przed zamrożeniem grzybów trzeba je koniecznie obgotować z 10 minut, a po ostudzeniu mrozić w pojemniczkach.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher