Ryż po Chińsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: San
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Japonia
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
5 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ryż który serwowany jest w typowych restauracjach orientalnych

Potrzebne składniki

• ryż biały - 400 g
• Jajo - 2 szt.
• por
• sól
• pieprz
• olej - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
*ugotować ryż *wystudzić ryż,rozdrobnic *pora pokrajać w drobną kostkę *rozbełtac jajo na rozgrzana łyżkę oleju wlać jajo,gdy sie zetnie dodać pora a nastepnie ryż.dodać sól i pieprz do smaku.

Jak podawać?

na gorąco, z dodatkiem mies Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


Dobra. Dobra. DOBRA. Ryż po chińsku to japońska potrawa?!
autor: Anonim dodany dnia 2011-01-31 19:37:02
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher