pieczeń wołowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowin±
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• 800 g mięsa wołowego
• 50 g cebuli pokrojonej w talarki
• 1/4 l czerwonego octu winnego
• 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
• 1 łyżeczka ziarenek gorczycy
• li¶ć laurowy, sól

Etapy przyrządzania

1
Mięso włożyć do miski lub do szczelnej torebki plastikowej. Obłożyć cebul± pokrojon± na talarki, zalać octem z czerwonego wina, 1/4 l przegotowanej wody i posypać przyprawami, przykryć lub zwi±zać. Postawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu od czasu do czasu obracaj±c. Roztopić margarynę na patelni, na ¶redniej temperaturze. Wyj±ć mięso z marynaty, osuszyć, posolić i opiec z obu stron. Dodać wywar, czerwone wino i 3 łyżki marynaty. Przykryć pokrywk± i powoli dusić. Namoczyć rodzynki. Do m±ki powoli wmieszać kwa¶n± ¶mietanę. Dodać rodzynki i piernik. Lekko zagotować
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)