|
|||||||||
pieczeń wołowaKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki 800 g mięsa wołowego 50 g cebuli pokrojonej w talarki 1/4 l czerwonego octu winnego 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 1 łyżeczka ziarenek gorczycy li¶ć laurowy, sól Etapy przyrządzania1
Mięso włożyć do miski lub do szczelnej torebki plastikowej. Obłożyć cebul± pokrojon± na talarki, zalać octem z czerwonego wina, 1/4 l przegotowanej wody i posypać przyprawami, przykryć lub zwi±zać. Postawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu od czasu do czasu obracaj±c.
Roztopić margarynę na patelni, na ¶redniej temperaturze. Wyj±ć mięso z marynaty, osuszyć, posolić i opiec z obu stron. Dodać wywar, czerwone wino i 3 łyżki marynaty. Przykryć pokrywk± i powoli dusić.
Namoczyć rodzynki. Do m±ki powoli wmieszać kwa¶n± ¶mietanę. Dodać rodzynki i piernik. Lekko zagotować
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |