Pieczarki faszerowane kurczakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

przystawka

Potrzebne składniki

• duże pieczarki - 12 szt.
• podwójna pierś z kurczaka
• cebula
• kremówka - 3/4 szkl.
• oliwa - 2 łyżka(i)
• pomidory - 2 szt.
• ser zółty starty - 4 łyżka(i)
• masło
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pierś opłukać, pokroić w kostkę
2
Zmiksować pierś razem ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
3
Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki i posiekać je.
4
Cebulę obrać posiekać
5
Cebulę razem z posiekanymi trzonkami zarumienić na oliwie, dodać zmieksowanego kurczaka, wymieszać i smażyć razem kilka minut. Ciepłą masą napełnić kapelusze pieczarek.
6
Pomidory umyć, pokroić w plastry
7
Formę nasmarować masłem, wyłożyć plastrami pomidorów. Opruszyć je solą i pieprzem. Ułożyć pieczarki, posypać serem. Zapiekać 20-25 min w temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher