Ziołowe gnocchi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Włochy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia włoska

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 70 dag
• jajko - 1 szt.
• parmezan - 4 łyżka(i)
• mąka - 3/4 szkl.
• posiekane zioła bazylii i oregano - 3 łyżka(i)
• oliwa - 3 łyżka(i)
• sól czosnek

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić
2
Schłodzone ziemniaki zemleć w maszynce. Dodać jajko, 3 łyżki parmezanu, szczypte soli. Wsypać mąkę i wyrobić niezbyt gęste ciasto.
3
Podzielić je na 4 części. Z każdej uformować wałek grubości 2 cm
4
Wałki pokroić na kawałki długości 2,5 cm. Każdy kawałek lekko spłaszczyć widelcem.
5
Wkładać partiami do lekko osolonego wrzątku i gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
6
Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy, dodać posiekany czosnek oraz zioła. Smażyć przez chwilę i polać sosem gnocchi. Posypać resztą parmezanu
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher