Gołąbki a La Leopard

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Martiiina
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

idealne na niedzielny obiad, smaczne nie zajmujace duzo czasu i najwazniejsze łatwe w robieniu...:)

Potrzebne składniki

• kielbasa biala - 2 szt.
• ząbek czasnku - 1
• przecier pomidorowy - 1/2 puszka(i)
• smietana - 2 łyżka(i)
• biala kapusta - 4 liscie
• pieprz - szczypta(y)
• czasnek - 2

Etapy przyrządzania

1
Z liści wyciąć zgrubienia u nasady, wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku, wyjąć, przestudzić, posypać pieprzem.
2
Czosnek przekroić i przecięciem &przetrzeć& liście kapusty z jednej strony.
3
Każdą kiełbasę zawinąć w dwa liście, możliwie ciasno i dokładnie.
4
Ułożyć &gołąbki& w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć, zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 25 minut.
5
Zdjąć pokrywę, posmarować je koncentratem wymieszanym ze śmietaną i jeszcze bez przykrycia zapiekać - aż powierzchnia lekko (!) zbrązowieje.
6
Podawać bardzo gorące z pieczywem, lub odsmażanymi na słonince ziemniakami
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher