Pierś z kurczaka z papryką i groszkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pierś z kurczaka

Potrzebne składniki

• papryka - 2 szt.
• olej - 3 łyżka(i)
• piersi z kurczaka - 4 szt.
• wywar z drobiu - 500 ml
• śmietana - 1/2 szklanki
• cebula
• masło - 1 łyżka(i)
•  groszek - 30 dag
• sól pieprz
• czosnek

Etapy przyrządzania

1
Na łyżce oleju podsmażyć paprykę
2
Dodać czosnek i groszek, farsz przyprawić.
3
Naciąć pośrodku każdą pierś. Mięso opruszyć solą
4
W kieszenie włożyć farsz i spiąć wykałaczką. Piersi obsmazyć na reszcie oleju, zalać wywarem i dusić 15-18 min.
5
Wyjąć mięso, sos zaprawić 1/2 szklanki śmietany.
6
Cebulę obrać, pokroić i obsmażyć na maśle dodać do sosu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher