Kasza zapiekana z serem żółtym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kasza może byc podawana w różny sposób i z różnymi dodatkami.Ja proponuję z żółtym serem.

Potrzebne składniki

• kasza jęczmienna - 1 kg
• tłuszcz - 10 dkg
• ser żółty - 75 dkg
• żółtka - 5 szt.
• zielona pietruszka - 2,5 szt.
• śmietana - 300 ml

Etapy przyrządzania

1
Ugotować kasz. Wysmarować żaroodporne naczynie tłuszczem, ułozyć połowę kaszy, ser utarty z solą i żółtkiem. Przykryć reszta kaszy.Zalać śmietaną wymieszaną z żółkiem i solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 min. Pod koniec posypać pietruszką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher