Pory zapiekane z ryżem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
5 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre i zdrowe

Potrzebne składniki

• pory - 20 dag
• olej - 15 g
• ryż - 15 g
• koncentrat pomidorowy - 3 łyżka(i)
• ser żółty - 2 łyżka(i)
• sól,pieprz
• papryka mielona - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pory pokroić w plastry i udusić na rozgrzanym tłuszczu.Dodać opłukany ryż i uprażyć.Dodać koncentrat pomidorowy,paprykę i sól.Zalać wrzącą wodą i dusić na małym ogniu.Pod koniec duszenia posypać startym serem.Wstawić do piekarnika i zapiec.Podawać na gorąco do mięs.

Jak podawać?

na gorąco do mięs Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher