Pieczeń rzymska ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pieczeń

Potrzebne składniki

• bułka - 1 szt.
• cebula - 2 szt.
• jajko - 1 szt.
• ser zółty - 10 dag
• musztarda
• pomidory - 1 kg
• mięso mielone - 80 dag
• sól pieprz papryka
• olej - 3 łyżka(i)
• ketchup - 3 łyżka(i)
• koncentrat pomidorowy - 1
• czosnek - 2 ząbki
• ziemniaki - 80 dag

Etapy przyrządzania

1
Bułkę namoczyć.
2
Cebulę posiekać
3
Szpinak króko obgotować, odsączyć
4
Ser utrzeć na grubej tarce.
5
Pokroić w kostkę 20 dag pomidorów.
6
Mięso zagnieść z odciśniętą bułką, jajkiem, łyżeczką musztardy, połową cebuli i przyprawami.
7
Mięso rozsmarować na foli aluminowej, formując prostokąt. Na mięsie ułożyć szpinak, posypać serem i pokrojonymi pomidorami. Zawinąć i pięc godzinę w temp. 175 C
8
Czosnek pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, pokroić w cząstki i usmażyć na 2 łyżkach oleju (20 min) Opruszyć solą i pieprzem
9
Na pozostałym oleju usmażyć resztę pomidorów i cebuli oraz czosnek. Dodać ketchup, koncentrat i pokrojoną bazylię, dusić 8 minut. Podawać do pieczeni razem z ziemniakami
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher