|
||||||||||
Gulasz z paprykąKrótki opis potrawydoskonale rozgrzewaPotrzebne składniki wołowina - 50 dag olej - 2 łyżka(i) mąka - 2 łyżka(i) kostka rosołu wołowego przecier pomidorowy - 1 łyżka(i) papryka - 1 szt. papryka w proszku - 1 łyżka(i) sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć obtoczone w mące mięso,przełożyć do garnka.Paprykę i pomidory pokroić.Cebulę posiekać.Warzywa dodać do mięsa,zalać przygotowanym rosołem i dusić pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso stanie się miękkie.Przyprawić solą,pieprzem i papryką.Podawać z ryżem,kaszą lub makaronem.
Jak podawać?z ryżem,kaszą lub makaronem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|