Herbata korzenna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Napoje
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

poprostu pyszna

Potrzebne składniki

• cytryna - 1 szt.
• gwiazdki anyżu - 6 szt.
• kawałki kory cynamonu - 4 szt.
• kostki brązowego cukru - 6 szt.
• gożdziki - 8 szt.
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• torebki czarnej herbaty
• torebka owocowej herbatki
• sok z pomarańczy - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry ze skórką.Włożyć do rondelka,dodać cynamon,gwiazdki anyżu,kostki cukru i gożdziki.Włożyć torebki herbaty.Zalać 700 ml.wrzącej wody.Przykryć i zaparzać przez 10 minut.Dodać sok z pomarańczy i cytryny.Gotową herbatę rozlać do 4 nagrzanych filiżanek.Podawać z plasterkami cytryny i pomarańczy.Na spodeczku ,obok filiżanki ułożyć kostki cukru/najlepiej brązowego/ do dosłodzenia naparu.

Jak podawać?

po zaparzeniu Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher