Zapiekanki ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

porcja zdrowia

Potrzebne składniki

• świeży szpinak - 25 dag
• cebula - 1 szt.
• czosnek - 1
• olej - 1 łyżka(i)
• sok z cytryny - 2 łyżeczka(i)
• sól,pieprz
• bagietka - 4 kromki
• gouda - 4plastry puszka(i)
• nasiona pinni - 2 łyżka(i)
• masło ziołowe - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Szpinak dokładnie umyć i przebrać.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.W garnku zagrzać olej i zeszklić na nim cebule i czosnek.Dodać szpinak i mieszając od czasu do czasu poddusić.Doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem.Bagietkę posmarować masłem ziołowym,odsączony szpinak położyć na niej.plasterki sera położyć na szpinaku i posypać nasionami pinii i zapiekać w piekarniku nagrzanym 225stopni przez około 10 minut.Jeść z gorącą herbatą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher