Sałatka z ogórków

Aktualna ocena: 0
dodany przez: monikof
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sałatka na zimę

Potrzebne składniki

• duże ogórki gruntowe - 4 kg
• papryka czerwona - 3 szt.
• czosnek - 2 główki
• zielona pietruszka - 2 pęczki
• marchew - 30 dag
• olej - 1 szkl.
• ocet 10% - 1 szkl.
• cukier - 1 łyżka(i)
• sól - 2 łyżka(i)
• li¶cie laurowe - 4 szt.
• ziele angielskie - 10 szt.

Etapy przyrządzania

1
Ogórki umyć i pokroić na plastry ( nie obierać). Paprykę pokroić w kostkę, pietruszkę i czosnek posiekać, marchew zetrzeć na tarce ( łezki). Pokrojone warzywa zostawić na 2 godziny w jednej misce. zalewa: olej, ocet, cukier, sól, li¶cie laurowe i ziele angielskie zagotować i ostudzić. Po 2 godz. wlać zalewę do warzyw, wymieszać. Wkładać do słoików- ubijać do 3/4 wysoko¶ci i zalać reszt± zalewy. Zakręcić słoiki i zagotować 5-10 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: monikof
monikof
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)