keks

Aktualna ocena: 0
dodany przez: monikof
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny keks - na każdą okazję

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 30 dag
• masło lub margaryna - 15 dag
• jajka - 5 szt.
• cukier puder - 20 dag
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 1 op.
• bakalie - 30-40 dag

Etapy przyrządzania

1
Masło utrzeć na pulchna masę dodając kolejno jaja, przesiany cukier i po trochę mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Ucierać tak długoaż masa będzie puszysta. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie. Ciasto włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. w temp.180-200. Jeśli ciasto szybko się zrumieni, a wnętrze jest lekko surowe- przykryć papierem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: monikof
monikof
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher