warzywa z sosem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: SylwiaLilianna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

z sosem śmietanowo-ogórkowym.

Potrzebne składniki

• opakowanie małych mrożonych marcheweczek
• seler naciowy zwykle 5-6 łodyg
• śmietana 12% lub 18%
• ogórek

Etapy przyrządzania

1
Rozmrażamy marchewki i gotujemy je na parze. Ogórka obieramy i roimy na pół i jeszcze na pół. Wyjmujemy łyżką pestki z ogórka i wstawiamy na chwile do miksera, tak aby był drobno posiekany. Selerowi odzielamy łodygi odkrajamy końcówki i kroimy na około 10-15cm kawałki Śmietane mieszamy z ogórkiem doprawiamy pieprzem solą dodajemy szczypte cukru oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Dobrym pomysłem jest doprawienie papryką w proszku. Sos wlewamy do miseczki i kładziemy na środku talerza głębokiego lub płaskiego. na obrzerzach talerza kładziemy selera a przy miseczce marchewkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher