Zapiekanka ziemniaczana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zapiekanka

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 1 kg
• jajka ugotowane na twardo - 4 szt.
• ser żółty - 150 g
• natka pietruszki
• starta gałka muszkatołowa
• olej do wysmarowania formy

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki ugotować na twardo. Jajka po ugotowaniu pokroić w grube plastry. Naczynie do zapiekania wysmarować lekko olejem. Na spodzie ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki, posypać lekko gałką oraz natką, posypać serem, ułożyć jajka i powtórzyć warstwę. Na wierzchu musi znajdować się ser żółty. Zapiekać 30 min. w 170 st.

Jak podawać?

Z ketchupem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher