Makaron z warzywami i parmezanem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

makaron

Potrzebne składniki

• kostki bulionu - 2 szt.
• makaron świderki - 25 dag
• oliwa - 2 łyżka(i)
• po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej
• mała cukinia - 1 szt.
• marchewka - 1 szt.
• ząbek czosnku
• starty parmezan - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Makaron ugotować al dante w wodzie z kostkami bulionowymi, odcedzić. Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paseczki. Marchewkę pokroić w kostkę, cukinię na kawałki. Posiekać czosnek. Oliwę mocno rozgrzać. Wrzucić czosnek, chwilę smażyć. Dołożyć po kolei warzywa (najpierw paprykę potem marchewkę, a na końcu cukinię. Pozem smażyć na małym ogniu ok 15 minut. Dodać makaron. Wymieszać z warzywami, chwilę podgrzać. Przed podaniem posypać parmezanem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher