Barszcz ukraiński

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

barszcz

Potrzebne składniki

• majonez - 1/2 szkl.
• kostki rosołowe - 2 szt.
• pęczek włoszczyzny z kapustą
• biała fasola - 1/2 szkl.
• cebula - 1 szt.
• duże ziemniaki - 4 szt.
• duże buraki - 4 szt.
• przecier pomidorowy - 1 łyżka(i)
• koncentrat z buraków - 2 łyżka(i)
• żabki czosnku - 2 szt.
• sok z cytryny
• cukier sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Fasolę moczyć kilka godzin, ugotować. Buraki ugotować, zetrzeć, zalać 2 szklankami wrządku, odstawić na godzinę, odcedzić. Rozpuścić kostki rosołowe w litrze wrzontku, dodać buraki, włoszczyznę, ziemniaki i cebulę, posztakowaną kapustę, fasolę i przecier pomidorowy. Doprawić koncentratem z buraków, czosnkiem roztartym z dolą, sokiem, cukrem i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher