Roladki z kurczaka z farszem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

roladki

Potrzebne składniki

• piersi z kurczaka - 8 szt.
• pęczek natki pietruszki
• pęczek bazylii
• pęczek szczypiorku
• twaróg - 40 dag
• żółtko
• plasteri boczku - 8 szt.
• białe wytrawne wino - 1/2 szkl.
• bulion - 1/2 szkl.
• olej - 3 łyżka(i)
• sól pieprz czosnek

Etapy przyrządzania

1
Mięso lekko rozbić. Natkę pietruszki, bazylię, szczypiorek opłukać i posiekać. Połowę ziół wymieszać z połową twarogu. Dodać żółtko, rozgnieciony ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem. Farsz ułożyć na płatach męsa i zawinąć. Każdą roladkę owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką i obsmażyć na oleju. Zalać winem i wywarem, dusić ok 30 min. Wyjąć roladki i odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu dodać resztę twarożku, ziół i gotować jeszcze 5 min. Sos doprawić solą oraz pieprzem. Podawać razem z roladkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher