Piersi z kurczaka z nadzieniem ziołowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

piersi z kurczaka

Potrzebne składniki

• piersi z kurczaka - 4 szt.
• cytryna - 1/2 szt.
• jajko - 1 szt.
• ząbek czosnku
• pęczek bazylii
• żółty utarty ser - 15 dag
• olej - 3 łyżeczka(i)
• bułka tarta
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać w każdej porcji naciąć kieszeń. Z cytryny otrzeć skórkę, sok wycisnąć. Do soku dodać szczypte pieprzu. Bazylię i czosnek posiekać. Mięso natrzeć skórką i sokiem z cytryny, posypać połową bazylii i czosnku. Resztę bazylii wymieszać z serem, doprawić solą, pieprzem i napełnić farszem piersi. Obtoczyć je w jajku, bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher