Zupa krem z dyni pikantna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dynia na pikantnie

Potrzebne składniki

• 1 kg miąższu dyni
• 2 pory (biała część)
• 1-2 ząbki czosnku
• 4 szklanki bulionu z kurczaka
• pól szklanki jogurtu naturalnego
• po łyżeczce mielonego kminku i imbiru, sól, pieprz
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki posiekanych listków kolendry

Etapy przyrządzania

1
Dokladnie umyte pory pokroic na cienkie plasterki, czosnek posiekac. Dynie pokroic w kostke. W rondlu rozgrzac oliwe, wrzucic czosnek i pory, chwile samzyc, dodac imbir i kminek. MIeszajac, smazyc przez 1-2 minuy, dodac dynie, posypac sola i pieprzem, wymieszac, wlac bulion, doprowadzic do wrzenia, a pozniej gotowac na niewielkim ogniu ok 30 minut. Przestudzic, zmiksowac, doprawic do smaku, podgrzac, wymiezzac z jogurtem. Przed podaniem posypac kolendra.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher