JAK GRILLOWAĆ ŻÓŁTY SER

Aktualna ocena: 0
autor: Kucharz-Misio
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Jak zaskoczyć znajomych niecodziennymi przekąskami z grilla? Wybierz ser, który jest łatwo dostępny, prosty do przyrządzenia i smakuje wybornie.

Jak przyrządzić taki ser?

Najlepiej ser pokroić w średnio grube plasterki, owinąć folią albuminową lub grillować na specjalnych aluminiowych tackach, następnie poczekać aż się zarumieni i zrobi się na nim twardawa i chrupiąca skorupka. Odpowiednio jest podawać jeszcze gorący, wtedy bardzo dobrze smakuje i smakowicie rozpływa się w ustach.

Jak podawać?

Tak przygotowany i zrobiony ser można dodawać do mięs lub sałatek, a także podawać w towarzystwie pomidorów, aromatycznych ziół, z czosnkiem lub z innym dodatkami, które lubisz albo masz akurat pod ręką. Jeśli na twoim stole zagościł tradycyjny oscypek, koniecznie podaj go z żurawiną.
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher